Chevrolet Camaro RS 2010

Kaitan Hawaii Five-O dengan kereta ni ?

Setiap malam jumaat uncle suka tengok cerita di tengah malam di TV2 iaitu cerita Hawaii Five-O, dulunya cerita ni ditayangkan pada hari Sabtu jam 9 malam. Gamaknya terlampau ganas atau terlampau seksi dengan bikini disana sini..depa letak tayangan di tengah malam. Korang tak tahu cerita apa tu? Ishh best woo, cerita tentang unit task force polis Hawaii yang dibintangi oleh Alex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim, Grace Park - kono, Masi Oka dan Lauren German. Uncle tak tengok aktor lain, selain menunggu kemunculan kono ngehehehhehe.....cunnyer..cunnyer ... fantasi jap !! hahahha

ohh kono ku Muah !!!
Ehhh uncle citer pasal kereta ke merenyeh benda lain ? meh lempang uncle sorang sekeping tanda gembira !! hahah ..!!

Sebenarnya cerita tu ada kaitan dengan kereta yang nak uncle review, kalau korang perhatikan, dalam Hawaii Five-O ada satu kereta kegunaan Alex dan Scott yang sungguh cantik dan moden. Untuk pengetahuan semua, kereta tu merupakan jenama Chevrolet Camaro RS keluaran 2010. 

Kereta kedua idaman uncle selepas Ford Shelby GT500. Uniknya kereta ni disebabkan designnya yang begitu cantik, dalamannya pun tampak moden dan futuristik. Macam dalam cerita Transformer tu .. Camaro warna kuning Bumblebee.

Camaro RS menjana 304 kuasa kuda V6, 273 dengan kekuatan tork sebanyak 5200 (kadar maksimun tork ialah 6400) dimana kekuatan tork hampir sama dengan V8 Mustang.

Dari segi instrumen dalaman, GM (general Motors) banyak membantu dalam meningkatkan kualiti serta sistem kawalan yang canggih. Dengan sistem keselamatan yang terbaik, sebanyak 6 beg udara tepi depan dan belakang serta kualiti ABS dengan bantuan brek yang cekap memberi kawalan kestabilan dan kawalan daya tarikan untuk keselamatan maksimum.





Nampak pda zahirnya model ni besar "gedabak" namun begitu model ini tidaklah terlalu berat, kalau korang angkat dengan tangan memang sumpah gila berat hahaha ... err bukan uncle reka-reka cerita, pihak GM yang kata .. disebabkan chasis yang direkabentuk, mengagihkan berat 52/48 memberikan rasa kestabilan di semua bahagian sisi model ini.

Dari segi pendapat orang ramai, kedengaran beberapa komen yang tidak sedap didengar, umpamanya, walaupun model ni nampak besar, akan tetapi dalamanya agak sempit, tak padan dengan title "muscle car" lebih kepada saiz asia. Cermin pandang hadapan agak kecil, menghadkan pemandangan serta jarap keselesaan kepala dengan bumbung yang agak sempit.

Itu cakap-cakap depa yang kepingin tapi tak mampu nak beli, eleh jeles lah tuuuu .. cuba kalau kasi seketul, simpan terus dalam kelambu hahahha...




17 comments:

|shuhadaothman|TM said...

pagi ni nk test naik chevrolet plak. kiki. alangkah indahnya klau betul. kn uncle.:D

uncle said...

@|shuhadaothman|TM - mmg indah kalau uncle disebelah mu hahahha

|shuhadaothman|TM said...

@uncle ahaha. akan kubawa pusing2 taman. bangga2! haha

uncle said...

@|shuhadaothman|TM - lorhhhh pusing taman..ingatkan nak pusing satu malaysia berhoneymoon hahaha

nasir hamzah said...

mintak satu uncle..hehe

uncle said...

@nasir hamzah - mana satu? gambar kereta ker gambar kono? hahaha

FARHAN said...

ok jgn kacau.. tgh bayang bwk Chevrolet Camaro dgn pakai kaca mata hitam besaq lgi ni.... eemmmmmmm.. eemmmmmmm bestnya.. ;P

putryteya said...

uncle , esok jgn lupa ya , teya nak kereta ni smpai depan rumah teya pukul 10 pagi . ok ?

uncle said...

@FARHAN - sambil ditemani uncel yg pakai spek hitam berkain pelikat lipat sampai ke perut hahaha ... oh ohsomnya kita bedua

uncle said...

@putryteya - ok siap !!! uncle antar secara perperingkat..bermula dengan steering dulu hahaha

caliph shuriken said...

klau tgk kartun transformer dulu & compare dgn movie transformer skrg, byk beza laa bumblebee tu, hikk...

Abhamz said...

assalam, tak berapa minat dgn kete jenama chevrolet ini sbb lambangnya seakan2 salib....

azie namico said...

untunglah klu dpt 1

uncle said...

@caliph shuriken kalau dulu bumblebee ..volkswagen beetle ..la ni upgrade ke camaro pulak !

uncle said...

@Abhamz - nak ikut tu..mmg kalau tengok kat lambang nampak cam salib...ikut persepsi orang ... orang kampung uncle ... tuan haji ibrahim pakai aveo hihihi ...

uncle said...

@azie namico - lagu untung kalau dapat 2..kasi kat uncle satu..

azie namico said...

@uncle itu betul2 untung...